Heeft u last van een CV-ketel die lekt?

Wij helpen u graag verder. Onze loodgieter is snel ter plaatse.
Bel direct! 085 01 39 561

CV-ketel lekt

Een CV-ketel, oftewel centrale verwarmingsketel, is een onderdeel van de verwarmingsinstallatie waarmee water in gebouwen verwarmd wordt. Een CV-ketel zet koud water met een brander in een gesloten systeem om in bruikbaar verwarmd water. De stoker in een CV-ketel werkt vaak op stookolie of aardgas. Omdat er water in en uit de ketel gaat, dient dit water onder een bepaalde druk rondgeleid te worden. Het kan zijn dat er water ontsnapt wanneer uw CV-ketel lekt. Wanneer u een lekkage bij uw CV-ketel ervaart is het goed om te weten wat er precies lekt, en hoe u een eventuele lekkage in de toekomst kunt voorkomen.

Bel: 085 01 39 561

Hoe weet ik wat er lekt aan mijn CV-ketel?

Uw CV-ketel bestaat uit verschillende onderdelen waar lekkages kunnen ontstaan. Bij een lekkage aan uw CV-ketel is het goed om vooraf te weten waar het lek kan zitten. Wij zetten graag de verschillende soort lekkages van een CV-ketel op een rij.

Mijn CV-ketel lekt water aan de onderkant

Wanneer uw CV-ketel water aan de onderkant lekt is er meestal sprake van een kapotte ontluchter. Een kapotte ontluchter kunt u herkennen aan aanslag op of rond de ontluchter.

De condensafvoer van mijn CV-ketel lekt water

Het kan zijn dat de waterdruk op de CV-ketel te hoog wordt. In elke CV-ketel zit een overstortventiel waaruit condenswater wordt afgevoerd als de druk te hoog is. Wanneer het overdrukventiel kapot is, gaat de CV-ketel condenswater lekken.

Lekkage radiator of verwarmingsbuis

Bij verouderde CV-ketels kan het gebeuren dat de warmtewisselaar gaat lekken. De warmtewisselaar is een onderdeel die ervoor zorgt dat het water in de installatie verwarmd wordt.

Lekkages aan uw CV-ketel voorkomen

Door uw ketel regelmatig te laten onderhouden voorkomt u eventuele toekomstige lekkages. Dit onderhoud kan verricht worden door daarin gespecialiseerde monteurs. Loodgietersloket kan dit onderhoud twee keer per jaar voor u verzorgen. Door dit onderhoud verkleint u de kans op lekkages aanzienlijk.

Bel direct! 085 01 39 561

Schakel bij een lekkage een expert in

Vermoedt u een lekkage of is de lekkage zo erg dat er duidelijk vochtige plekken zijn ontstaan? Schakel een expert in die de lekkage aan uw CV-ketel kan opsporen en oplossen. Heeft u (met spoed) een monteur nodig? Wij helpen u graag verder.

Bel direct! 085 01 39 561