Nu een loodgieter nodig om uw gaslek te dichten?

Wij helpen u graag verder. Onze loodgieter is snel ter plaatse.
Bel direct! 085 01 39 561

Gaslek

Bij een gaslek komt er gas vrij uit een gaatje of scheurtje in een gasslang of -leiding. Daarnaast kan het voorkomen dat er gas lekt doordat uw slang niet goed is aangesloten op een apparaat wat gas verbruikt om te functioneren. Een gaslek in huis kan gevaarlijk zijn en wordt niet altijd opgemerkt. Ook in uw camper of caravan kan een gaslek ontstaan. Heeft u het vermoeden dat u te maken heeft met een gaslek? Neem bij twijfel altijd contact op met een specialist of de brandweer zodat een gaslek opgespoord en gedicht kan worden.

Bel: 085 01 39 561

Waar kan een gaslek ontstaan?

Een gaslek kan op verschillende plekken ontstaan. Zo kan er een lek ontstaan in de leiding of slang waar gas doorheen wordt gevoerd. Daarnaast kan er ook uiteraard een lek bij apparaten die gas verbruiken ontstaan. Voorbeelden van apparaten die op gas werken zijn uw:

  • Geiser
  • CV-ketel
  • Gasfornuis
  • Gaskachel
  • Gasbarbecue

Hoe ruikt een gaslek?

In principe is het gas wat we in Nederland gebruiken van oorsprong reukloos. Vanwege veiligheid heeft men besloten om er tetrahydrothiofeen aan toe te voegen. Doordat dit stofje aan gas wordt toegevoegd krijgt gas in Nederland een geur. Dit is een zwavelachtige geur die niet lekker ruikt. Wanneer u gas begint te ruiken is de concentratie gas in de lucht ongeveer 1%. Denkt u gas te ruiken? Bel dan 112 en vraag naar de brandweer. Naast dat u een gaslek kan ruiken, kunt u ook een sissend geluid horen.

Bel: 085 01 39 561

Wat te doen bij een gaslek?

Bij een groot gaslek dient u de brandweer in te schakelen. Neem hierbij geen onnodige risico’s. Open ook de ramen en deuren zodat het gas kan ontsnappen. Sluit hierbij de hoofdtoevoer van het gas af. Deze vindt u bij de gasmeter. Gebruik bij (het vermoeden van) een gaslek nooit vuur.

Wilt u een eventueel klein gaslek laten opsporen en dichten? Neem contact op met Loodgietersloket.

Bel: 085 01 39 561

Een gaslek opsporen en dichten

Vermoedt u een klein gaslek? Dan kan een specialist via een apparaatje een gaslek opsporen en dichten. Ruikt en/of hoort u duidelijk een gaslek? Neem dan geen onnodige risico’s. Wilt u een eventueel klein gaslek laten opsporen en dichten? Neem contact op met Loodgietersloket. Wij helpen u graag verder.

Bel direct! 085 01 39 561