Nu een loodgieter nodig om een ontstopping te verhelpen?

Wij helpen u graag verder. Onze loodgieter is snel ter plaatse.
Bel direct! 085 01 39 561

Ontstopping

Een verstopping kan op meerdere plekken in uw woning of in een ander gebouw ontstaan. U kunt hierbij denken aan een verstopte wasbak, doucheput of toilet. Een verstopping kan erg hinderlijk zijn en wordt vaak veroorzaakt door achterblijvend restafval. Door een verstopping kunt u geen gebruik meer maken van uw sanitaire voorzieningen. Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan. Door uw verstopping te ontstoppen zorgt u er voor dat uw sanitair weer doorspoelt. Maar hoe werkt een ontstopping? En welke methoden om te ontstoppen zijn er? Wij vertellen graag meer.

Bel: 085 01 39 561

Hoe werkt een ontstopping?

Het ontstoppen van een verstopping gebeurt in meerdere stappen. Vaak begint een loodgieter of opstopping dienstverlener met het inspecteren van de afvoer. Deze inspectie kan gedaan worden met een klein cameraatje die tot de bron van de ontstopping kan komen. Na het analyseren van deze beelden bepaalt de specialist welk hulpmiddel er gebruikt wordt om de verstopping op te lossen. Een ontstoppings expert kan kiezen voor verschillende hulpmiddelen en methoden om te ontstoppen.

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten ontstoppingen zoals:

  • Wc
  • Riool
  • Gootsteen
  • Afvoer
  • Wasbak
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Douche
  • Regenpijp of dakgoot

Welke methoden om te ontstoppen zijn er?

Vaak kan een verstopping opgelost worden door met hoge druk water door de afvoer te spuiten. Door deze hoge druk spoelt het afval namelijk verder af naar het riool. In sommige gevallen dient de sifon of leiding losgemaakt en gereinigd te worden. Ook kan een expert er voor kiezen om een haakje te gebruiken waarmee een prop restafval verwijderd kan worden. Ten slotte kan het voorkomen dat een hardnekkige prop door middel van een lange reinigingsveer verwijderd moet worden.

Een verstopping voorkomen

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, ook bij een verstopping. Pak daarom een beginnende verstopping altijd direct aan. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen raden wij hierbij sterk af. Chemische middelen zijn namelijk niet milieuvriendelijk en kunnen daarnaast schade aan uw afvoer veroorzaken. Voorkomen kunt u ook doen door een zeefje of filter op uw afvoer te plaatsen. Zo kunnen er geen grote hoeveelheden restafval door uw afvoer spoelen.

Hulp nodig bij ontstopping?

Loodgietersloket helpt u graag verder. U kunt contact met ons opnemen om uw probleem door te spreken. Wij geven graag advies en bieden daarbij een passende oplossing.