Uw riool ontstoppen door een specialist?

Wij helpen u graag verder. Onze loodgieter is snel ter plaatse.
Bel direct! 085 01 39 561

Riool ontstoppen

Een verstopping in uw riool is ontzettend vervelend wanneer dit u overkomt. Via uw riool wordt alles vanuit uw huis afgevoerd. Denk hierbij aan de wc’s, wasbakken, douche, wasmachine en afwasmachine. Dagelijks stroomt er dus van alles door uw riool naar buiten. Het is niet gek als uw riool een keer verstopt raakt. U dient dan uw riool te ontstoppen. Wij zetten graag op een rij hoe uw riool ontstopt wordt en en hoe u in de toekomst kunt voorkomen dat deze verstopt.

Bel: 085 01 39 561

Waar zit de verstopping in mijn riool?

Voordat u gaat beginnen met uw riool ontstoppen dient u eerst te kijken naar waar de verstopping precies zit. In uw huis bevinden zich verschillende afvoerpunten, die bij elkaar een compleet netwerk aan afvoerbuizen vormen. Wij raden daarom aan om de verstopping in uw riool op te sporen door 1-voor-1 uw afvoerpunten door te spoelen. Merkt u op dat het water moeilijk wegloopt? Dan kunt u er vanuit gaan dat er een verstopping in het desbetreffende afvoer zit.

Bel: 085 01 39 561

Uw riool ontstoppen met de hulp van een professional

Zeker bij diepgewortelde verstoppingen raden wij aan om een professional in te schakelen. Een specialist spoort een verstopping vaak sneller op en verhelpt deze vervolgens zonder onnodig schade aan te richten. Nadat de specialist de verstopping heeft opgespoord, kiest hij of zij voor de methode waarmee de verstopping verholpen wordt. Dit kan zijn door met hoge druk water door de afvoer te spuiten, via een reinigingsveer, door een haak te gebruiken waarmee de prop wordt verwijderd of door een leiding los en schoon te maken.

Bel: 085 01 39 561

Een verstopping in uw riool voorkomen

Wilt u voorkomen dat uw riool verstopt raakt? Zorg er dan voor dat uw afvoerpunten in huis goed schoon blijven. Dit kunt u doen door uw riool eens in de zoveel tijd door te spoelen met soda. Daarnaast is het van belang dat u haar en zeepresten uit uw riool houdt. Wij raden aan om nooit met chemische middelen te werken om uw riool te ontstoppen. Deze kunnen schade aan uw afvoer veroorzaken en zijn daarnaast niet milieuvriendelijk.

Professionele hulp nodig bij riool ontstoppen?

Loodgietersloket.nl biedt graag de helpende hand. U kunt contact met ons opnemen om uw probleem te bespreken.
Wij denken graag mee en bieden daarbij een passende oplossing.

Bel direct! 085 01 39 561